2011 m. sausio 8 d.

Patikrinkite kas už Jūsų prieš įvesdami PIN kodą

Pokytis mūsų saugumui – privalomas mokėjimo už pirkinius patvirtinimas PIN kodu.
Mantas pastebi, kad pereinamuoju laiku kai kuriose prekybos vietose neliko jokios kontrolės, o aš pastebėjau kitą bėdą su naująja tvarka. Ir vėl mano dėmesio sulaukė prekybos centrai :)
Taigi, daugumoje centrų vaizdo kameros stebi ne tik prekybos sales, bet ir kasas. Pirkėjui stovint eilėje, objektyvas dažniausiai kabo priešais jį arba šiek tiek šone. Anksčiau tai problemų nekeldavo, tačiau dabar, susiruošus patvirtinti mokėjimą, kortelių terminalo klaviatūra gali patekti į vaizdo kameros regėjimo lauką ir Jūsų mokėjimo kortelės PIN kodas – užfiksuotas. 
Nesiimu spręsti tikimybės, kad šie duomenys bus panaudoti neteisėtais tikslais, tačiau, kol kamerų montavimo vietos nepakeistos, prieš atsiskaitydamas, pasitikrinu kur yra visa stebinti akis ir stengiuosi nugara uždengti kortelių terminalą. 
Gaila, kad kol kas neradau teisinio įpareigojimo atsiskaitymo vietas apsaugoti nuo stebėjimo. Tad saugokimės patys.

2 komentarai:

  1. Nuoroda ne visai į tą mano įrašą, apie kurią pateikiama mintis. Čia jau buvo mano dėstytojo paaiškinimas.

    Kas dėl saugumo, tai naudok magnetą, nereiks PIN kodo vest. Arba bent jau sukrauk abiejų rankų pirštus ant tų mygtukų, kai kodą vedi. Tada bus sudėtinga identifikuoti, kurie paspausti tiek kameromis, tiek šalia esantiesiems.

    O klausimas įdomus, perduosiu dėstytojui.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Atsiprašau ir ačiū už pastabą - nuorodą jau pataisiau ;)
    Manau, svarbiausia žinoti šią problemą. Tada ir apsisaugoti nėra sunku.

    AtsakytiPanaikinti