2011 m. kovo 28 d.

Kaip pasirinkti apsaugos priemones (VIII): apsaugos signalizacijos centralė

Aprašius pasyvias mechaninės apsaugos priemones, laikas pereiti prie elektroninių. Jeigu mechaninės - skirtos įsibrovėlio užlaikymui, tai signalizacijos reikia, kad apie įsibrovėlį sužinotume kuo anksčiau.
Apsaugos signalizacijų pasirinkimas platus. Dauguma jų puikiai ir patikimai veikia, turi daug papildomų funkcijų, kurių pagalba gali būti pritaikytos prie Jūsų poreikių ir įpročių, todėl pasirinkimą dažniausiai lemia draugo, pardavėjo ar diegėjo rekomendacija, valdymo klaviatūros dizainas ir visos sistemos kaina.
Signalizacijos centrinis įrenginys vadinamas centrale arba koncentratoriumi. Tai tiesiog elektronikos komponentų prigrūsta plokštė, kuri dažniausiai montuojama rakinamoje dėžutėje ir slepiama kokioje nors mažai matomoje būsto vietoje. 
Renkantis centralę atkreipkite dėmesį į du skaičius: spindulių kiekį ir sričių (dar vadinamų zonomis) skaičių. 
Spindulys - tai tiesiog kabelis, prie kurio jungiami patys įvairiausi jutikliai. Jei, aktyvavus signalizaciją, nors vienas jutiklis spindulyje suveikia, centralė skelbia aliarmą.  
Noriu pabrėžti: centralė "nemato" kiekvieno jutiklio atskirai, ji "mato" tik spindulį, todėl visus būsto jutiklius sujungus "ant vieno kabelio", suveikus signalizacijai, Jūs žinosite tik tiek, kad kažkas atsitiko. 
Tuo tarpu, jei svetainės langų stiklo dūžio jutikliai bus prijungti prie vieno spindulio, durų atidarymą stebintis magnetinis kontaktas - prie kito, judesio jutiklis patalpos viduje - prie trečio, vykstant įsilaužimui Jūs ar saugos tarnyba gausite išsamią informaciją: ar išdaužtas langas, ar fiksuojamas judesys svetainėje, ar atidarytos durys į darbo kambarį ir t.t. 
Dėl šios priežasties siūlau suskaičiuoti saugomas patalpas I būsto aukšte bei patalpas kituose aukštuose su balkonais, terasomis ar kitais elementais, leidžiančiais patogiau patekti į namą. Kiekvienai iš tų patalpų skirkite po tris spindulius (stiklo daužimas, varstomos dalies atidarymas, judesys patalpoje), o likusioms antrame aukšte ir dar aukščiau esančioms patalpoms - bent po vieną spindulį judesio jutikliui. Tokiu būdu suskaičiavę pridėkite dar bent 20% rezervo ir turėsite Jūsų būsto signalizacijai reikalingą spindulių skaičių.
Dar paminėjau kitą terminą - sritys (zonos).  Šiuo terminu apibūdinama galimybė jutiklių spindulius grupuoti ir kiekvienai iš tų grupių signalizaciją valdyti atskirai. 
Pavyzdžiui, individualaus namo atveju viena sritis galėtų būti garažui, antra - I aukšto patalpoms ir trečia - II aukšto patalpoms su Jūsų miegamaisiais. Tokiu atveju, pastačius garaže automobilį, galėsite iš karto aktyvuoti garažo patalpos signalizaciją, eidami miegoti - įjungti dar ir pirmo aukšto kontrolę, o išvykus iš namų - saugoti visą pastatą.
Net ir gyvenant bute verta lauko durų ir langų atidarymą stebinčius jutiklius priskirti vienai sričiai, o judesio patalpose - kitai. Tada galėsite naktį būdami namuose aktyvuoti durų ir langų atidarymo apsaugą, o išvykdami iš namų - viso buto.
Pabaigai noriu papildyti, kad apsaugos signalizaciją galite "įdarbinti" papildomoms funkcijoms, tokioms kaip gaisro, dujų nuotėkio ar vandens išsiliejimo stebėjimas.
Apie dabar labai madingas GSM signalizacijas parašysiu atskirai.

2 komentarai:

  1. Šaunus tinklapis, daug naudingos informacijos, sėkmės darbuose.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū už viską, daktare Makha! Kai susisiekiau su jumis, kad padėtumėte man nustoti skirtis su vyru, mano vyras nustojo pildyti skyrybų dokumentus ir dabar viskas yra daug geriau. Kaip sakei, visas skyrybų procesas buvo atšauktas, mano santuokoje problemų kėlusi bloga moteris paliko mano vyrą, o dabar kartu esame labai laimingi. Šia gyvenimo patirtimi dalinuosi su visais, kurie susiduria su panašiais iššūkiais santykiuose, santuokoje ar bet kokiais kitais klausimais. , galite susisiekti su gydytoju Makha per WhatsApp +1 (815) 564-3618
    Ji puikiai moka šiuos burtus:
    * meilės burtai
    * santuokos burtai
    * pinigų magija
    * gražus burtas
    * sėkmės burtai
    * Sekso patrauklumo burtai
    * AIDS gydymo magija
    * Kazino urvas
    * Pašalinti prakeikti urvai
    * Apsauginis burtas
    * loterijos magija
    * Laimės burtai
    * Vaisingumo burtai
    * Telekinezės žiedas 💍
    paštas: makharituals@gmail.com
    Whatsapp +1(815)564-3618

    AtsakytiPanaikinti