2010 m. gruodžio 31 d.

Atmintinė - įsidiegiant silpnų srovių (signalizacijos ir ryšių) sistemas

1. Žinokite, ko norite. Pradėkite apie savo poreikius galvoti kuo anksčiau. Rašykitės kylančias mintis. Atminkite, kad diegėjas greičiausiai neatliks to, apie ką tiesiog nežinos. 
2.  Derinkite fizinės apsaugos priemones su elektroninėmis taip, kad jos didintų viena kitos efektyvumą. Iš "superinės" signalizacijos bus mažai naudos, jei įsibrovėliai galės veik nesustodami įbėgti pro vieną vitriną, per 0,5 min. susirinkti visa, kas vertingiausia ir laisvai pasišalinti.
3. Prašant diegėjų pasiūlymų sistemos instaliavimui, iš karto nurodykite, ar pageidausite aptarnavimo pagal abonentinį mokestį, ar pagal faktą. Prašykite su įrangos instaliavimo pasiūlymu pateikti galimus aptarnavimo įkainių, reakcijos laikų ir įsipareigojimų variantus bent trejų metų aptarnavimo laikotarpiu. Taip pat sužinokite, koks įmonės personalas (žmonių kiekis, geografinis pasiekiamumas, kvalifikacija) atlieka įrangos priežiūrą.
4. Prisiminkite, kad aptarnavimas pagal abonentinį mokestį dažniausiai yra brangesnis. 
5. Įvertinkite, kad reikės diegiamos sistemos priežiūrai numatyti ~5-10% instaliacijos kainos metinį biudžetą.
6. Vaizdo stebėjimo sistemą instaliuokite tik ten, kur ji būtina. Tai brangiausiai eksploatuojama dalis. 
7. Diegėjai visada stengiasi įsiūlyti priežiūros sutartį nuo pat instaliacijos datos, „pamiršdami“, kad bent metus (ES – iš tiesų dvejus metus) Jūsų įranga turi būti prižiūrima nemokamai pagal garantinius diegėjo ir įrangos gamintojų įsipareigojimus.
8. Prašykite iš diegėjų visos įrangos gamintojų garantijos polisų, kad tiksliai žinotumėte kam ir kokios trukmės garantijos yra teikiamos.
9. Diegiant gaisro aptikimo ir signalizacijos sistemas, prašykite įmonės pažymėjimo, suteikiančio teisę vykdyti privalomą priešgaisrinės signalizacijos patikrą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą